Dura Vermeer neemt strategisch belang in BRControls

19-10-2021

ZWOLLE - Dura Vermeer gaat een strategische samenwerking aan met BRControls, ontwikkelaar van hard- en softwareproducten voor webbased gebouwbeheersystemen. Het bouwconcern neemt 49% van de aandelen over van participatiemaatschappij Wadinko. DGA Harrie Bouwhuis van BRControls blijft daarbij zijn huidige rol vervullen. De drie bedrijven hebben dat vandaag officieel bekend gemaakt.

Het belang in BRControls past in Dura Vermeers ambitie om de eigen techniekcompetenties verder te versterken, een proces dat in 2018 is ingezet en in 2020 heeft geleid tot het starten van een eigen Divisie Techniek. BRControls vervult een belangrijke rol bij het ontwikkelen en realiseren van projecten waarbij de klantvraag zich maximaal concentreert op optimaal gebruikscomfort, verhoogde productiviteit, goede gezondheid en besparingen op de beheer- en energiekosten.

Dura Vermeer en BRControls werkten al eerder samen, waaronder recent bij de bouw van het Unilever Global Foods Innovation Centre in Wageningen en het Dura Vermeer Inspiration Centre in Utrecht. Ronald Dielwart, lid Raad van Bestuur Dura Vermeer: ‘Met BRControls halen wij een innovatief en vooraanstaand bedrijf binnen, dat zijn waarde op het gebied van gebouwbeheersing heeft bewezen. Nu techniek steeds meer een integraal onderdeel is van projecten maakt het hebben van een specialist in eigen huis de stap naar het oplossen van complexe klantvragen eenvoudiger.’

Ronald Dielwart & Harrie Bouwhuis

Sinds de oprichting in 1999 tot op heden heeft BRControls zich ontwikkeld van een meet- en regelbedrijf tot een kennis- en databedrijf op het gebied van gebouwbeheersing met een compleet assortiment aan producten in eigen beheer ontwikkeld, variërend van systeemcontrollers, ruimtebediening tot energiemanagementsystemen en verlichtingsmodulen. De strategische samenwerking met Dura Vermeer biedt niet alleen toegang tot nieuwe projecten en nieuwe klanten. Het maakt ook snellere doorontwikkeling van slimme en intelligente hard- en software op meerdere terreinen mogelijk, waaronder big data, systeem-integratie en sensorentechniek. DGA Harrie Bouwhuis: ‘Met Dura Vermeer aan boord en de slagkracht die hiervan uitgaat, kunnen wij nog grotere stappen zetten en onze positie als vooraanstaande ontwikkelaar van gebouwbeheersystemen nog verder uitbouwen.’

Dura Vermeer neemt het 49% aandelenpakket over van Wadinko. Deze participatiemaatschappij is sinds 2003 betrokken bij BRControls en heeft daarmee een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei en innoverend vermogen van het bedrijf. René Wolfkamp, directeur Wadinko: ‘We zijn blij met het grote vertrouwen van Dura Vermeer in BRControls. Dit betekent niet alleen goed nieuws voor BRControls zelf, maar het zal ook een positief effect hebben op de groei en bloei van de bedrijvigheid en de werkgelegenheid in de regio’s waar BRControls actief is.’

BRControls blijft onder haar eigen naam als zelfstandig bedrijf opereren en gaat vallen onder de Divisie Techniek van Dura Vermeer. Zij voert daarbij projecten uit voor zowel Dura Vermeer als voor derden. Bij het bedrijf werken circa 60 medewerkers, verdeeld over de vestigingen Zwolle, Drachten en Utrecht.

Over Dura Vermeer

Dura Vermeer, opgericht in 1855, is een onafhankelijk familiebedrijf dat zich richt op de Nederlandse bouwmarkt met activiteiten op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur. Met zo’n € 1,6 miljard omzet en meer dan 2.800 medewerkers neemt Dura Vermeer een positie in de top tien van bedrijven in de Nederlandse bouwbranche in.

Over BRControls

BRControls adviseert, ontwikkelt, produceert en levert sinds 1999 innovatieve, gebouwgebonden en functionele hard- en softwareproducten voor webbased gebouwbeheersystemen in nieuwe en bestaande gebouwen. BRControls doet dit volledig zelfstandig. De systemen van BRControls onderscheiden zich door hun open en transparante karakter en zeer gebruikersvriendelijke, intuïtieve bediening.

Over Wadinko

Wadinko is de ondernemende regionale participatiemaatschappij, die de bedrijvigheid en werkgelegenheid wil bevorderen in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe. Wadinko streeft naar het langdurig deelnemen in bestaande of kansrijke ondernemingen.