Meet -en regeltechniek Gemeentehuis Cranendonck draagt bij tot energiebesparing

31-07-2015

Het gemeentehuis van Cranendonck is na een grondige renovatie aanzienlijk energiezuiniger geworden. Het energielabel is spectaculair verbeterd van G naar A. Met aanzienlijk lagere energiekosten tot gevolg. Dit is mede te danken aan de meet- en regel - techniek die is geleverd door BRControls.

“Wij zijn er trots op, dat we een positieve bijdrage aan dit project hebben kunnen leveren,” zegt adviseur prestatieborging Ivo Verbücheln.

Er is ruim zeven ton geïnvesteerd in duurzame maatregelen. De energiebesparende maatregelen moeten er toe bijdragen dat de exploitatielasten over een periode van veertig jaar 1,8 miljoen euro lager zijn dan in de oude situatie het geval was.

Installaties vereisen natuurlijk meet- en regelsystemen voor de aansturing en monitoring. Deze zijn ontwikkeld, gebouwd en geleverd door BRControls. Het gaat om hardware, zoals regelkasten die BRControls zelf maakt.

Daarnaast is er specifieke software nodig, die BRControls ook ontwikkelt. De meet- en regelsystemen zorgen dat de warmtepompen, ketels, klimaatplafonds en luchtbehandelingsinstallatie optimaal functioneren. Zonder goede aansturing is het immers niet mogelijk om de gewenste energiebesparing te realiseren.

BRControls, opgericht in 1999, heeft hiervoor de juiste expertise. Het bedrijf biedt de realisatie van volledig web-based gebouwbeheersystemen.

Kenmerken van de producten van BRControls zijn bediengemak, gegarandeerde lange levensduur en toepassing van de modernste apparatuur.

Centraal staat het bereiken van de laagst mogelijke total cost of ownership (TCO). Goede prestaties, borging van efficiënt energiegebruik en productcontinuïteit voor perioden van 15 tot 25 jaar na oplevering zijn hierbij belangrijke aspecten. BRControls heeft haar hoofdvestiging in Zwolle en een nevenvestiging in ’s Hertogenbosch. Het bedrijf telt bijna 70 medewerkers.