Partnernetwerk Installatie & Bouw

23-11-2017

Een breed inzetbaar en eenvoudig te bedienen gebouwbeheersysteem, dat niet alleen leidt tot een optimaal gebruikscomfort, een verhoogde productiviteit en minimale gezondheidsklachten, maar ook tot flinke besparingen op de beheer- en energiekosten. Met: een tevreden opdrachtgever als resultaat. Dat is sinds jaar en dag de missie van BRControls, dat met haar divisies BRControls Products, BRControls Projects en MVComfort flink aan de weg timmert.

“Als organisatie begeleiden we trajecten van A t/m Z: van het technisch ontwerp, de engineering en de levering tot en met de montage, inbedrijfstelling en onderhoud en service”, vertelt Ivo Verbücheln, Accountmanager Prestatieborging bij BRControls.

“Of het project nu een kantoorgebouw, school, zwembad, hotel, zorginstelling, laboratorium, datacenter, kerncentrale of centraal warmtegebouw betreft. Om hier optimaal invulling aan te geven, ontwikkelt en levert onze divisie BRControls Products sinds jaar en dag een hightech productportfolio, inclusief bijbehorende software, support, opleidingen en trainingen aan een aantal gecertificeerde partners en system integrators.”

Tevens wordt twee keer per jaar een partnerdag georganiseerd, waar partners niet alleen een preview krijgen van alle productnoviteiten, maar ook aan elkaar worden gekoppeld.

“Waarbij actief ervaringen worden uitgewisseld, zodat we elkaar nog beter van dienst kunnen zijn. Dankzij deze dienstverlening, in combinatie met onze onderscheidende producten halen we prachtige projecten binnen, waaronder het NoMA House en Circl, het circulaire paviljoen van ABN AMRO.”

Ondersteuning van A t/m Z

Eén van deze partnerbedrijven is MRC Innovatief Klimaatbeheer uit Wezep, specialist in de integratie en automatisering van innovatieve installaties voor klimaatcomfort in gebouwen. “Als onafhankelijke partner ontzorgen wij gebouweigenaren bij het verhogen van hun gebouwcomfort en het verlagen van hun energiekosten”, vertelt directeur Evert de Vries.

“Onder andere door slim(mer) gebruik te maken van het gebouwbeheersysteem, waarbij temperatuur, verlichting en bijvoorbeeld zonwering, telecommunicatie, beveiliging/toegangscontrole en indoornavigatie/positiebepaling hand-in-hand gaan.”

Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van de systeemcontrollers, I/Oborden en naregelingen van BRControls. Niet verwonderlijk, meent hij. “BRControls maakt sinds jaar en dag zeer innovatieve producten, waarmee wij onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn.

Tevens worden regelmatig trainingen verzorgd op locatie in Zwolle, onder andere bij de lancering van nieuwe productlijnen of applicaties. Waarmee onze productkennis up-to-date wordt gehouden. Op korte termijn nemen wij bijvoorbeeld deel aan een training over de nieuwe BRC-46 centrale primaire systeemcontroller.”

Innovatief Productportfolio 

“De BRC-46 centrale primaire systeemcontroller inclusief snelle processor, UPS-ondersteunde control power down en intern SQLite databasemanagementsysteem voor dataopslag en -analyse biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld predictive maintenance, benchmarking en weather forecasting”, vertelt Gert Balder, Salesmanager bij BRControls Products.

“Hierbij kunnen eenvoudig koppelingen met systemen van derden worden gemaakt, voor een optimale service, onderhoud en beheer inclusief lange termijn trending.” Nieuw in het productportfolio van BRControls zijn ook de BRT30 multi-plafondsensoren, die maximaal inspelen op de behoefte aan flexibele indeelbaarheid van ruimtes en het toenemende aantal glazen wanden in kantooromgevingen.

“Met BRT30 bieden wij een totaalconcept voor ruimteregeling, waarbij klimaat, verlichting, zonwering en positiebepaling in één systeem zijn geïntegreerd”, vertelt Balder.

“Uniek aan de plafondsensor is dat ruimtetemperaturen worden gemeten op basis van een infrarood weerkaatsingsmethodiek. Hierbij middelt onze sensor continu temperaturen van plafond, wanden, vloeren, meubilair én mensen in de ruimte. Inclusief relatieve vochtigheids-, CO2 - en VOS-metingen, op basis waarvan de ruimte wordt geklimatiseerd.

Efficiënt, doeltreffend, nauwkeurig en snel. Voor een maximaal comfort én een gezond binnenklimaat, waarmee we tevens tegemoetkomen aan de LEED-, BREEAM- en WELL-certificeringscriteria.”