BRControls sponsort schaatser Stefan Westenbroek: samen bezig met topprestaties!

BRControls is inmiddels de officiële sponsor van de topschaatser Stefan Westenbroek. Voor de feestelijke ondertekening van het sponsorcontract was Westenbroek samen met zaakwaarnemers en schaatskenners Evert Jan Hof en Freddy Wennemars te gast bij het BRControls-hoofdkantoor.

Tijdens eerdere schaatsjaren was Stefan Westenbroek actief bij IJsclub Stokvisdennen in Dalfsen. Bij deze vereniging heeft hij ook voormalig langebaanschaatser Freddy Wennemars en schaatsfanatiekeling Evert Jan Hof leren kennen. Evert Jan Hof is daarnaast eigenaar van Hega Engineering, partnerbedrijf van BRControls. Zo kwam de connectie tussen Westenbroek en BRControls snel tot stand.

Route naar succes

Westenbroek begon rond zijn 10e jaar voetbal met schaatsen te combineren. Aangestoken door zijn skeelerende zus werd hij lid van een skeelervereniging in Ommen. De uitstapjes naar schaatsen die ze daar geregeld maakten, smaakten naar meer. En zo begon Westenbroek met schaatsen bij de ijsvereniging in zijn geboorteplaats Ommen. Toen hij 13 jaar was, ging hij over naar IJsvereniging Stokvisdennen in Dalfsen. Zijn talent viel al snel op en in 2015 kreeg hij een plaats in de baanselectie van Deventer. Westenbroek werd meerdere keren Nederlands Kampioen op verschillende onderdelen, met het Europese Kampioenschappen junioren Allround in 2017 als hoogtepunt. Hij kwam daardoor terecht bij het Regionaal Talenten Centrum Oost.

Opstaan en doorgaan

Helaas volgde in 2019 ook een dieptepunt. Westenbroek liep tijdens voetbal een kuitbeenbreuk op. Om goed te herstellen moest hij noodgedwongen een schaatspauze inlassen. Na maanden van herstel - en met ondertussen een diploma van de opleiding ‘Sport en Beweging’ op zak - koos Westenbroek voor een fulltime focus op de schaatssport. Bij Juniorenteam TalentNED kreeg hij de kans zich verder te ontwikkelen op zowel fysiek als mentaal vlak.

Blik op de toekomst

Vanuit TalentNED heeft Westenbroek in februari 2021 de overstap naar Team Reggeborgh gemaakt. Dit is een sprintteam om in de gaten te houden! Oud-olympiër Gerard van Velde is er coach en grote namen als Nuis, Wüst en Mulder zijn teamgenoten. Door de aanwezige combinatie van coachen, trainen en samenwerken heeft Westenbroek er alle vertrouwen in om zijn successen gestaag te laten groeien. Grote droom is om zich binnen een aantal jaren te kwalificeren voor de Olympische Spelen en daar kampioen te worden. Zijn kracht ligt nu vooral op de 500 meter. Op deze afstand wil Westenbroek zich blijven ontwikkelen en hier zoveel mogelijk uit halen. En daarnaast heeft hij de ambitie om zijn prestaties op de 1000 meter ook te verbeteren. Een haalbaar streven door het stapsgewijs ontwikkelen met een doordacht plan van aanpak op basis van metingen.

Gezamenlijke missie

BRControls heeft gekozen voor sponsoring van Westenbroek door de raakvlakken tussen de schaatssport, de persoon Westenbroek en de waarden van de eigen organisatie. Waar Westenbroek gestaag werkt aan het verbeteren van eigen prestaties, doet BRControls dat in de bedrijfsvoering richting klanten. Voor beide partijen geldt dat de statistieken van verschillende metingen bijdragen aan een goed inzicht: wat is het huidige resultaat, op welke vlakken is verbetering haalbaar en hoe kan die verbetering gerealiseerd worden? En natuurlijk weet BRControls als geen ander hoe een aangenaam binnenklimaat kan bijdragen aan het bevorderen van prestaties. Samen op weg naar optimale resultaten. BRControls wenst Westenbroek en zijn teamgenoten een succesvol schaatsseizoen.

 

Volg Stefan op Instagram https://www.instagram.com/stefanwestenbroek/.

Stefan zijn website vind je hier https://www.stefanwestenbroek.nl/