Sportcentrum Helsdingen vol geavanceerde regeltechniek

31-07-2015

Het vorig jaar opgeleverde Sportcentrum Helsdingen in Vianen is uitgerust met een indrukwekkende partij op duurzaamheid gerichte installatieonderdelen. Regeltechniekproducent BRControls uit Zwolle ontwikkelde en vervaardigde het gebouwbeheerssysteem ervan.

Hij vindt het geen half werk dat er is geleverd; Gert Balder, sales manager BRControls Products BV, beschouwt de voor het sportcentrum geïnstalleerde regeltechniek tot de meest geavanceerde soorten die thans verkrijgbaar zijn. En dan doelt hij met name op de volstrekte webbased uitvoering ervan.

Balder: “Het systeem is online hanteerbaar. Dat wil zeggen dat alle installatieonderdelen op welke plek ook eenvoudig in-, bij- of afgesteld kunnen worden via internet. Je ziet het heus vaker tegenwoordig, maar ik blijf het een bijzonder stuk regeltechniek vinden.”

BRControls ontwikkelde en fabriceerde voor het centrum zowel de regelkasten (hardware) als de daarvoor bestemde programma’s (software). Erop aangesloten zijn de verlichting, klimaatinstallatie, verwarming (zowel vloer als lucht), audio, inbraak en zonwering.

Ook aanpassing is mogelijk - indien gewenst zijn de installatieonderdelen individueel instelbaar. BRControls verkreeg de opdracht van hoofdinstallateur Terberg Totaal Installaties uit IJsselstein.

Die installeerde onder meer op de regeltechniek aangesloten DALI-LED-verlichting, volgens Balder een van de duurzaamste verlichtingssystemen die momenteel te zien zijn.

“Het gebouw zit vol met duurzaam technische snufjes. Mooi om daar een bijdrage aan te mogen leveren.”