Boijmans Van Beuningen

Klimaat Cultuur

Het nieuwe collectiegebouw van Boijmans Van Beuningen in Rotterdam komt naast het museum op het grindterrein van het Museumpark te staan.

De hele collectie is na oplevering – dat is een wereldprimeur – toegankelijk voor het publiek. De toegankelijkheid van de collectie, de realisatie van een internationaal expertisecentrum en de samenwerking met particuliere verzamelaars leidt tot een nieuwe museumtypologie: een schatkamer voor de kunstverzameling van de stad Rotterdam, die Collectiegebouw wordt genoemd.

Depot Boijmans Van Beuningen is een prachtig voorbeeld van een succesvolle publiek-private samenwerking. De kosten voor de bouw zijn, mede dankzij een bijzonder genereuze gift van het Rotterdamse maatschappelijke investeringsfonds Stichting De Verre Bergen, gedekt. 

/ 3
Technische Informatie
BVO
15.000 m2
Functie
Openbaar Collectiegebouw
Internationaal Expertisecentrum
Status
Eindoplevering 2021
Bijzonderheden
Unieke museumtypologie
151.000 kunstwerken
Betrokken partijen
Adviseur
Royal HaskoningDHV Amersfoort
Installateur
BAM Bouw en Techniek Bunnik

Projectbeschrijving

Voor dit project zijn 4 regelkasten geleverd met de BRC46-regelaar en naregelingen van de BRN15-lijn. Het klimaat en zonwering wordt via de BRT24 en BRT30 aangestuurd en ook de verlichting is in een later stadium toegevoegd aan de besturing.