Bright Offices Amsterdam

Klimaat Kantoor

In 2017 heeft BRControls Projects de eerste opdracht ontvangen van AA Installatietechniek in Numansdorp voor het vervangen van de regelapparatuur t.b.v. de primaire installaties Siemens AS1000 uit 2001 door BRControls.

Het betrof 11 regelkasten in 4 gebouwen (totaal 61.000 m2) op het terrein La Guardia, naast station Sloterdijk in Amsterdam. Het eigendom van de gebouwen is recentelijk overgegaan naar een Frans pensioenfonds en de naam is toen gewijzigd van La Guardia Plaza naar Bright Offices. 2 gebouwen worden bewoond door o.a. Booking.com en Netflix en 2 gebouwen door UWV.

15 BRC-46 Systeemcontrollers
1.500 fysieke I/O
210 Naregelingen
/ 3
Technische informatie
BVO
61.000 m2
Functie
Multi-tenant verhuur
Status
Opgeleverd
Bijzonderheden
Volledig Energielabel A
Betrokken partijen
Adviseur
Ten Hooven Technisch Management
Installateur
AA installatie groep

Projectbeschrijving

De 4 gebouwen zijn voorzien van Siemens Pronto naregelingen t.b.v. fancoilunits. De naregelingen worden gefaseerd vervangen door BRControls. Bij de ombouw van de regelkasten is een koppeling gemaakt tussen de nieuwe centrale regelapparatuur van BRControls en de bestaande naregelingen van Siemens. De ombouw heeft in totaal 4 weken in beslag genomen. Aangezien 2 gebouwen 24/7 zijn bezet moesten er noodvoorzieningen worden getroffen om de ombouw tijdens daguren uit te kunnen voeren.

De inbedrijfstelling duurde 11 weken. De nieuwe centrale regelaar BRC46 is grootschalig ingezet, totaal 15 stuks t.b.v. totaal ongeveer 1500 fysieke datapunten en de koppeling met ongeveer 210 naregelaars. De 4 gebouwen zijn ieder voorzien van een draadloze router t.b.v. webbased gebouwbeheer op afstand.

Mede dank zij de assistentie van de installateur en de inzet van de field service mechanics, de field service engineers en de software-engineers is het project succesvol verlopen, met zeer weinig overlast voor de bewoners. Deze fase is halverwege december 2017 opgeleverd. BRControls verheugt zich op het vervolg, het vervangen van 195 naregelingen en het vervangen van de regelapparatuur in de enorme voor 516 auto’s geschikte, parkeergarage.