Dura Vermeer Inspiration Centre

Klimaat Smart Building Energie-neutraal Kantoor

Een gebouw waar verbinden, ontmoeten en samenwerken samenkomen, dat is het Dura Vermeer Inspiration Centre. Op deze locatie, centraal gelegen in het midden van het land, vinden bezoekers en medewerkers een innovatieve plek die gericht is op welzijn van de mens. Het gebouw is ontwikkeld vanuit de vernieuwingsambities van Dura Vermeer: duurzaamheid, digitalisering en innovatie.

Gebouwbeheer

Verlichting, klimaat en zonwering worden centraal aangestuurd en kunnen per ruimte en zone op basis van de aanwezige gebruikers afgestemd worden. Er zijn meerdere disciplines in 1 systeem gecombineerd, zodat efficiënt energieverbruik en comfort gewaarborgd zijn. BRControls realiseerde voor het Dura Vermeer Inspiration Centre de bijbehorende regeltechniek.

BREEAM Excellent
BRT35Q multisensor
SMART Building
Technische informatie
BVO:
7.429 m2
Functie:
Kantoren
Werkplekken vanuit de kernwaardes duurzaam, digitaal, innovatief
THUIS - de showroom
Bijzonderheden:
BREEAM Excellent
Zonnedak
Biodynamische verlichting
All electric, epc = 0
Betrokken partijen
Opdrachtgever:
Dura Vermeer
Architect:
MONK
Adviseur:
Ingenieursburo Linssen
Aannemer:
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed
Installateur:
Groen & Aldenkamp Installatietechnieken

Projectomschrijving

Innovatieve oplossingen voor een comfortabel binnenklimaat

Het Dura Vermeer Inspiration Centre kenmerkt zich door het innovatieve duurzame karakter. Het gebouw is ingericht op de mix van gebruikers en hun welzijn. Er is veel ruimte voor groen en licht. Voor de werkplekken is het uitgangspunt: samenwerken als het kan. Dat zie je terug in een combinatie van open werkplekken, concentratiewerkplekken en overlegruimtes met glazen wanden. De verlichting is biodynamisch en kleurt gedurende de dag mee. Dankzij de inzet van slimme zonwering reageren de rolgordijnen op de stand van de zon. En energie wordt opgewekt via zonnepanelen én via de ramen.

Optimale techniek

Voor dit project is de BRN-20 naregeling met de 46-lijn van BRControls ingezet. De benodigde metingen worden gedaan via de meest uitgebreide versie van onze plafondsensor. Deze BRT35Q meet de bijbehorende waardes voor klimaat, DALI verlichting, zonwering en plaatsbepaling van gebruikers. Vanuit de gemeten waardes wordt de leefomgeving geoptimaliseerd. Zo ervaren medewerkers en bezoekers van het Dura Vermeer Inspiration Centre een plezierige en gezonde (werk)omgeving.

 

Bronvermelding
- Foto buitenzijde gebouw: Verkijk Fotografie
- Foto interieur: Laurens Kuipers Architectuurfotografie