Smart Building Graafschap College Sportpark Zuid

Smart Building Onderwijs

Op sportpark Zuid te Doetinchem wordt het nieuwe Graafschap College gebouwd. Voor de installaties van het gebouw ontvingen wij van Pola Installatietechniek de opdracht voor dit Smart Building gebouw. Het voorontwerp is gemaakt door Adviesbureau Willems uit Duiven. De installatie is duurzaam opgezet, 2 warmtepompen verzorgen de warmte- en koudeopwekking.

Smart Building
Duurzame school
Energiezuinig
/ 4
Smart Building Graafschap College
Gebouwautomatisering Graafschap College
Technische informatie
Functie
Schoolgebouw
Status
Opgeleverd
Bijzonderheden
Smart Building concept
DALI verlichting
Communicatieve 6-weg afsluiters
Betrokken partijen
Adviseur
Adviesbureau Willems
Installateur
Pola Installatietechniek

Smart Building

Het gebouw is uitgevoerd als Smart Building, gebouwautomatisering: geïntegreerd naregelsysteem (BRN-20) op IP van BRControls. De LED verlichting en de DALI bus met daglichtregeling /aanwezigheid zijn gekoppeld met de klimaatregeling. Alles in één regelaar en op 1 bussysteem. De klimaatregeling bestaat uit het aansturen van het klimaatplafond en de VAV-boxen op dezelfde regelaar via Modbus. 

Beide regelingen worden ook Smart uitgevoerd: vanuit het Webbased gebouwbeheer kan zowel het debiet voor verwarmen en koelen via een 6-weg ventiel en het debiet voor het VAV deel worden uitgelezen en ingesteld. Eenvoudige aanpassingen zonder verstellingen of handelingen boven het plafond, dit alles via het GBS. Deze toepassing geeft een enorme tijdwinst bij het inbedrijfstellen, controle en rapportage maar ook voor het uitvoeren van onderhoud en inspecties.

In de ruimten is gekozen voor een volledig “touch” bedienapparaat (BRT24): Het meten van de ruimtetemperatuur, de relatieve vochtigheid en de CO2/VOC meting. Ook het bedienen van de verlichting, het dimmen en de digibord schakeling is vanuit dezelfde bedienunit. Tevens is een zonweringschakeling ook mogelijk op deze naregeling.