IKC Speelplein Zoggel Uden

Klimaat Frisse Scholen Onderwijs

In de oudejaarsnacht van 2014 zijn de basisscholen Jan Bluyssen en De Brinck getroffen door een grote brand, waarna de scholen zijn gesloopt. In opdracht van Stichting OOG en Stichting KIEM heeft RAFFAAN Architecten een ontwerp gemaakt voor een nieuw kindcentrum waarbij duurzaamheid één van de speerpunten is.

SORS adviesgroep en de eindgebruiker hebben ons de mogelijkheid geboden deel te nemen aan het bouwteam met DKC Wijchen als installateur. Voornamelijk door onze transparante productlijnen en innovatieve oplossingen is gekozen voor BRControls.

IJsbuffer regeling
Duurzaam
/ 2
Technische informatie
BVO
2.540 m2
Functie
Kindcentrum
Status
Opgeleverd
Betrokken partijen
Opdrachtgever
Stichting OOG en Stichting KIEM
Architect
RAFFAAN Architecten
Adviseur
SORS adviesgroep
Installateur
DKC Wijchen

Projectbeschrijving

De installaties worden voorzien van het innovatieve en duurzame “solarijs” principe. Uit een ijsbak wordt energie terug gewonnen en hiermee wordt veel winst behaald op het gebied van milieu en energie. Samen met slimme bouwtechnieken en installaties zal er straks een gebouw staan met bijna nul euro aan energiekosten.

Wij regelen alles; van de ijsbak en warmtepompen tot communicatieve naregelingen op ruimteniveau. Er is gekozen  voor de BRC45 als hoofd-regelaar en BRN20 naregelingen.

De nieuwbouw betreft in totaal 2.143 m2 (begane grond 1.159 m2 en verdieping 984 m2) en heeft een inhoud van 11.150 m3. De bouw start maart 2016 en de oplevering staat gepland voor 1 december 2016