Lentebad Zevenaar

Klimaat Sport Leisure

BRControls heeft in opdracht van Pola installatietechniek een nieuwe regelkast geleverd voor het Lentebad te Zevenaar. Ook is er een bestaande regelkast gerenoveerd.

Het zembad is nu voorzien van de laatste ontwikkelingen in de regeltechniek. Hiermee kan het zeker de komende 15 tot 20 jaar weer vooruit. 

/ 2
Technische informatie
BVO
700 m2
Functie
Zwembad / Recreatie
Status
Opgeleverd
Betrokken partijen
Opdrachtgever
Gemeente Zevenaar
Adviseur
TRIAS Advies en Energiemanagement
Installateur
Pola Installatietechniek

Projectbeschrijving

De nieuwe regelkast welke door Pola installatietechniek is geïnstalleerd bevat een Webbased BRC45 regelaar, uitgerust met vier modbusverbindingen. De modbus ten behoeve van de aansturing en uitlezing van de warmte- en grundfos pompen. Een Menerga luchtbehandelingskast die de luchtcondities in het zwembad optimaal houden. De laatste modbus zal de luchtbehandelingskast die was- en kleedruimtes en kantoren aansturen en uitlezen.

Tot slot zijn er diverse IO opgenomen voor overige zaken zoals de tapwaterinstallatie welke voorzien is van zonnecollectoren en aanvullende warmteopwekking die plaatsvindt door zes ketels.

De reeds bestaande regelkast welke is gerenoveerd, is omgebouwd en geoptimaliseerd. Vanaf hier vindt de aansturing van alle (water)speeltoestellen in het zwembad, massagestralen en whirlpoolbaden plaats, voor ook een optimaal comfort in het zwembad zelf.