Sociale werkvoorziening Enschede

Klimaat Energie-neutraal Kantoor Zorg

BRControls ‘regelt’ het nieuwe onderkomen voor de Sociale werkvoorziening (DCW) in Enschede. In 2018 is het pand, waarvan de DCW, (Dienst Complementaire Werkvoorziening) zo’n 8000 m² in gebruik neemt, grondig verbouwd en geschikt gemaakt voor de werkzaamheden van DCW.

Volledig energie-neutraal
Vloerverwarming en vloerkoeling
/ 5
Technische informatie
BVO
8.000 m2
Functie
Sociale werkvoorziening
Opgeleverd
2018
Bijzonderheden
Energie-neutraal (eerste in Enschede)
Betrokken partijen
Adviseur
Cinergie Uden
Installateur
WSI Techniek Groenlo

Projectbeschrijving

Er zijn vijf verschillende bedrijfsunits gemaakt, ieder met een eigen ingang en eigen voorzieningen. Bijzonder detail is dat het pand het eerste energie neutrale pand van de Gemeente Enschede is.

Dat betekent dat er geen fossiele brandstoffen meer toegepast worden voor de energieopwekking. Het gehele pand wordt verwarmd en gekoeld met behulp van vloerverwarming en vloerkoeling aangevuld met een duurzaam ventilatiesysteem voorzien van warmteterugwinning.
Daarnaast is het gebouw voorzien van een water-water warmtepomp en zonnepanelen op het dak. Een hout-stookketel zorgt eveneens voor duurzame verwarming.

De kantoorruimten zijn voorzien van een VAV op vraag gestuurd ventilatie systeem, met een naregeling op basis van CO2 en lokale temperatuurregeling voor naverwarming of nakoeling. BRControls is als webbased regelfabrikaat geselecteerd om dit energie neutrale pand te regelen.