Kunst en cultuur

Perfecte klimaatcondities
Optimale bescherming van uw collecties
Flexibel indeelbaar

Musea, expositieruimtes en galeries beschikken vaak over zeer waardevolle schilderijen, etsen, beelden, foto’s en andere kunstwerken die zowel tijdens als na openingstijd optimaal beschermd moeten worden tegen beschadigingen, vocht, schimmelgroei en voortijdige veroudering. De juiste ruimtecondities spelen hierin een voorname rol.

Omdat de temperaturen en relatieve vochtigheid in kunst- en culturele ruimtes dagelijks en vaak spectaculair kunnen schommelen, bijvoorbeeld bij wisselende bezettingen en weerscondities, is vraaggestuurd klimaatbeheer van essentieel belang. Met onze multifunctionele plafondsensor spelen wij hier optimaal op in. De multisensor meet en middelt continu de temperaturen van plafond, wanden, vloeren, meubilair én mensen in de ruimte. Tegelijkertijd worden relatieve vochtigheids-, CO₂-, VOS- (Vluchtig Organische Stoffen) en lichtsterktemetingen uitgevoerd, op basis waarvan verwarming, koeling en ventilatie worden aangestuurd en (indien gewenst) ook zonwering en verlichting worden geregeld. Daarmee zorgen we niet alleen voor een optimale conservering van uw collecties, maar ook voor een optimaal bezoekerscomfort.

Door de sensoren al tijdens de bouw op stramienmaat in het plafond in te bouwen, wordt een flexibele indeelbaarheid van uw expositieruimtes geborgd.

Oplossing voor kunst en cultuur