BRControls viert het 25-jarig jubileum van Marcel

22-05-2024
Marcel is 25 jaar in dienst bij BRControls

Dit jaar staat niet alleen in het teken van het 25-jarige bestaan van BRControls, maar vieren we ook met trots het zilveren jubileum van Marcel. Toen BRControls nog in de kinderschoenen stond, was Marcel er al bij. Als een van onze eerste medewerkers heeft hij de groei van BRControls van dichtbij mogen meemaken en heeft hij met zijn harde werk en toewijding een onmisbare bijdrage geleverd aan ons bedrijf.

Marcel, gefeliciteerd met je 25-jarige jubileum bij BRControls! Kun je ons meer vertellen over je rol binnen het bedrijf?

Bedankt! Als productmanager ben ik de schakel tussen de ideeën van onze ontwikkelaars en de implementatie ervan voor technici en klanten. Mijn taken omvatten technische documentatie, commerciële beschrijvingen, het begeleiden van subsidietrajecten, en het verzorgen van trainingen. Daarnaast ben ik betrokken bij ICT-gerelateerde zaken en het aanleveren van informatie voor op sociale media en de website.

Kan je ons meer vertellen over de beginjaren van BRControls?

We zijn begonnen vanuit de zolder in Harry zijn huis. Daar waren een paar bureautjes neergezet en we zaten daar op de de spreekwoordelijke sinaasappelkisten. In het begin hebben we veel gedaan voor Johnson Controls, Siemens en voor Priva. We hebben hard gewerkt. Overdag door het hele land inbedrijfstellen en ‘s avonds en in de weekenden engineeren van software. Na een poosje konden we een kantoortje betrekken en toen namen we al snel enkele medewerkers van het bedrijf naast ons over. Dit bedrijf maakte hardware en wij wilden zelf eigenlijk ook wel een meet- en regelsysteem ontwikkelen. 

Hoe heeft jouw rol zich ontwikkeld samen met de techniek en jouw persoonlijke groei?

In de 25 jaar bij BRControls is de techniek enorm veranderd, en dat geldt ook voor mijn rol. Oorspronkelijk focuste ik op technisch uitvoerend werk, maar nu richt ik me meer op het documenteren en stroomlijnen van processen en de integratie van systemen, zoals Remote Access Solutions en het Azure-platform. Op Azure koppelen wij ook onze apparatuur, en daarbij heb ik dan veelvuldig contact met binnenlandse en buitenlandse techneuten die ‘onze’ data met behulp van BIM modellen en AI verder verwerken. Het is een heel breed werkveld geworden.

Wat waardeer je het meest aan je werk bij BRControls na al die jaren?

Het meest waardevolle is het zien van de groei van het bedrijf. BRControls is een bedrijf met veel potentie. We zijn hard gegroeid, maar er liggen nog genoeg kansen om veel verder te kunnen groeien. Ons speelveld wordt steeds groter en de techniek staat niet stil! Maar dat houdt het uitdagend, het is leuk om nieuwe dingen te leren. De constante vernieuwing en samenwerking met een divers team van deskundigen houdt mijn werk uitdagend en boeiend. We zitten in de techniek en daar verandert een hoop, twee dagen zijn nooit hetzelfde bij mij. Ik hoop mijn rol te blijven ontwikkelen. Nieuwe technieken waar ik mij in moet gaan verdiepen vind ik leuk.

Hoe heb je bijgedragen aan de technische innovaties binnen het bedrijf

Ik heb meegewerkt aan diverse projecten met internationale teams en heb complexe integraties uitgevoerd met Azure. Deze projecten hebben de technische capaciteiten van ons bedrijf uitgebreid. Van de initiatieven in de beginjaren tot de geavanceerde systemen van nu.

Hoe zie je de toekomst van BRControls, vooral met het oog op duurzaamheid?

Ik zie een toekomst waarin we blijven innoveren in techniek en duurzaamheid. Cybersecurity en gegevensbescherming, evenals de integratie van duurzame technologieën zoals zonnepanelen, warmtepompen en energieopslag zijn essentieel geworden. Vroeger deden we alleen maar klimaatinstallaties. Nu omvat het meer. Het is breder geworden. Apparatuur kon vroeger niet zo veel, tegenwoordig kan bijna alle apparatuur communiceren en daar haken wij dan op in met slimme integraties.

Al onze apparatuur is altijd backwards compatible. Je hoeft dus niet steeds alle apparatuur te vervangen als er een nieuwe serie uitkomt of er 1 onderdeel moet worden vervangen voor een nieuwer model. Sowieso werken we graag ecologisch verantwoord. Klanten kunnen de apparatuur altijd naar ons terugsturen, zodat het niet zomaar in de prullenbak terechtkomt. Wij proberen het vervolgens te hergebruiken of voeren het verantwoord af.

Hoe heb je jouw 25-jarig jubileum bij BRControls ervaren?

Dit jubileum was echt een mijlpaal voor mij. De waardering die ik van mijn collega's krijg, maakt het heel bijzonder. BRControls is best wel een groot bedrijf, maar de sfeer is altijd klein gebleven. Je kan bij iedereen binnenlopen - behalve als er een vergadering is dan - en er is altijd ruimte voor een grap of goed gesprek. Dat maakt het ook voor de komende jaren een mooie plek om te werken.