Een kwart eeuw toewijding

24-04-2024
Wanda 25 Jarig Jubileum

Het jubileum van Wanda bij BRControls

Niet alleen BRControls viert dit jaar een zilveren jubileum, maar ook een aantal van onze collega’s. Zo ook Wanda, onze zeer gewaardeerde collega van de administratie. Betrokken, precies in haar werk en altijd in voor een praatje en gezelligheid. Daarom zetten we haar dit feestjaar extra in het zonnetje. “Naarmate het bedrijf groeide, veranderde de dynamiek. Wat constant bleef, is de goede sfeer op de werkvloer. We zijn gewoon een heel fijn team.”

Wanda, ten eerste gefeliciteerd met jouw 25-jarige jubileum. Dat is een hele tijd, zeg. Wat is jouw functie bij BRControls?

Ik ben administratief medewerker. Mijn rol is door de jaren heen wel uitgebreid en de werkzaamheden werden breder. Ik ben hier begonnen toen we nog op een klein kamertje werkten, twee dagen per week. Maar naarmate het bedrijf groeide, groeide ook mijn rol en ben ik meer gaan werken.

Hoe zag BRControls eruit toen je er in 1999 begon?

In het begin werkten we met een team van 4 à 5 mensen in een klein kamertje aan de Branderweg 1. Geleidelijk aan kwamen er meer mensen bij en breidden we uit tot we de hele bovenverdieping in beslag namen. Later namen we zelfs een deel van de begane grond in. We zijn een paar keer verhuisd, maar vorig jaar zijn we teruggekeerd naar de Branderweg, waar het allemaal begon. Nu zijn we met 60 man en hebben we zowel boven als beneden ruimte in het gebouw. Omdat ik er vanaf het begin bij ben, ken ik iedereen binnen het bedrijf. Ik heb iedereen zien binnenkomen, weggaan en soms ook zien terugkomen. Het is wel heel anders natuurlijk dan toen we met een klein groepje waren.

Als je iets moet noemen qua sfeer. Wat is er nu anders binnen het bedrijf dan vroeger?

In de beginjaren was de sfeer informeler. Op de werkplaats zaten veel jonge jongens, daar werd veel lol gemaakt. Naarmate het bedrijf groeide, veranderde de dynamiek. Wat constant bleef, is de goede sfeer op de werkvloer.

En wat is er veranderd aan de manier van werken? In 25 jaar is er immers veel gebeurd op het gebied van digitalisering bijvoorbeeld.

De computer was altijd al een essentieel onderdeel van BRControls, maar de manier waarop we ermee werkten is heel erg veranderd. Vroeger had je de fax en werden er pakken met tekeningen per post verstuurd, nu gaat alles digitaal.

Je zit na 25 jaar bij BRControls nog steeds goed op je plek. Wat is er zo leuk aan werken bij BRControls?

Na 25 jaar is mijn werk nog helemaal niet saai. Ik zie het allemaal nog als een uitdaging. We zijn een klein bedrijf met korte lijntjes tussen de collega's. Dit creëert een fijne en persoonlijke werkomgeving. We zijn gewoon een heel fijn team. Ik herinner me nog goed mijn eerste dag hier, toen Marcel me vertelde dat ik taart moest trakteren en ik in een leeg kantoor zat te wachten. Die momenten vergeet ik niet snel.

We werken hard, maar hebben ook veel plezier. Zo hebben we in 25 jaar tijd heel veel verschillende personeelsuitjes gehad. Van paintballen en golven tot wadlopen, karten en kleiduifschieten. Ook hebben we eens een weekend een schip gehuurd, waar we op sliepen. Op die uitjes wordt veel op teruggekeken en er wordt nog wekelijks over gepraat.

Als je terugkijkt op die 25 jaar, welke lessen heb je geleerd tijdens je tijd bij BRControls?

Dat communicatie heel belangrijk is. Het feit dat we hier zo direct met elkaar kunnen communiceren, en dat je zo naar iemand toe kan lopen, vind ik erg fijn en prettig.

Op 1 juni wordt het 25-jarig jubileum van BRControls gevierd met een groot feest. Sta je er veel bij stil?

Ik denk wel soms, goh wat zit ik hier al lang. En collega’s benoemen het ook. Dan besef ik dat 25 jaar echt een hele tijd is. En tegelijkertijd besef ik dat ik het nog steeds zo goed naar mijn zin heb. Ik voel veel waardering. Dat maakt dat ik het extra leuk vind om betrokken te zijn bij de organisatie van het jubileum. Het is echt een hele mijlpaal en mooi om te zien wat Harrie allemaal voor elkaar gekregen heeft.